ORTESSIA

ORTESSIA

Who's Online

Έχουμε 12 επισκέπτες online

Στατιστικά

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1076588

Facebook button

Ελεύθερα Ζώα
Ελεύθερα Ζώα PDF Εκτύπωση E-mail
Ελεύθερα ζώα - Ελεύθερα Ζώα
Συντάχθηκε απο τον/την Ονειρόκοσμος   
Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2009 12:53

S.O.S. ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΖΩΑ

- Ο Ονειρόκοσμος στηρίζει τα Ελεύθερα Ζώα (συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων) -

Τα "αδέσποτα" αλλά και όλα τα Ελεύθερα Ζώα, ως άλλοι φρουροί, κρατούν σε ισορροπία τον κόσμο μας. Μόνο ένας αδαής δεν θα τα ήθελε ανάμεσά μας.

 

Θέλετε να βοηθήσετε τα "αδέσποτα" να ζήσουν μία καλύτερη ζωή;

 

1) ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΖΩΑ".

"Αδέσποτος" είναι αυτός που δεν έχει "δεσπότη", δηλαδή αφεντικό. Είναι άραγε τυχαίο ότι οι "πολιτισμένοι" άνθρωποι το 'χουν βάλει σκοπό να καθαρίσουν τους δρόμους από τα "αδέσποτα"; Τόσο πολύ τους ενοχλούν τα πραγματικά Ελεύθερα Ζώα;;; Η υστερία τείνει να γίνει μόδα και ήρθε, πιστεύουμε, ο καιρός εμείς οι "αδέσποτοι" να δείξουμε τα δόντια μας!

 

2) ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.

Κάθε φορά που γινόμαστε μάρτυρες κάποιου δυσάρεστου γεγονότος στο οποίο εμπλέκεται κάποιο ελεύθερο ζώο, ας μην κλείνουμε τα μάτια και ας μη βρίσκουμε δικαιολογίες για τον εαυτό μας προκειμένου να μη βοηθήσουμε.

 

3) ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ.

Φροντίστε να ενημερώνεστε τακτικά για τις εξελίξεις και για την τύχη των ζώων που βρίσκονται ανάμεσα μας. Επιλέξτε πηγές αξιόπιστες για την ενημέρωση σας και όχι τα κανάλια της τηλεόρασης τα οποία συνήθως είτε δεν ασχολούνται είτε προσπαθούν να κρύψουν τη δραματική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα για τα ελεύθερα ζώα.

 

4) ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΕΣ.

Και πάλι, ενημερωθείτε σωστά για το κατά πόσο τα ελεύθερα ζώα μπορούν να βλάψουν την υγεία μας. Σπάνιες είναι εκείνες οι περιπτώσεις που ισχύει κάτι τέτοιο και σίγουρα, αν όλοι φροντίζουμε γι αυτά, τελικά θα εκλείψει κάθε πιθανότητα κινδύνου. Μιλήστε με κάποιον κτηνίατρο για σωστή πληροφόρηση.

 

5) ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ.

Δεν είναι ανάγκη, προκειμένου να αποδείξετε τη φιλοζωία σας, να «βαφτιστείτε» ο Προστάτης των απανταχού ελεύθερων ζώων. Αρκεί να φροντίσετε το ζώο που ζει στη γειτονιά σας. Αν κάνουν όλοι το ίδιο δεν θα επιβαρύνονται τα φιλοζωικά σωματεία με πάρα πολλά ζώα και θα μπορούν να αντεπεξέρθουν καλύτερα στο δύσκολο έργο τους.

 

6) ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ.

Η ελληνική νομοθεσία περιλαμβάνει νόμους σχετικά με την προστασία των ελεύθερων ζώων. Όποιος κακοποιεί ή δηλητηριάζει ζώα διώκεται ποινικά. Η ποινή επισύρει τόσο χρηματικό πρόστιμο όσο και φυλάκιση.

 

7) ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ.

Πρωτίστως όμως φροντίστε να σιγουρευτείτε ότι πρόκειται όντως για φιλοζωικό σωματείο και ότι δεν εμπορεύεται για κανένα σκοπό τα ζώα που περιθάλπει.

 

8) ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ.

Μπορείτε κάλλιστα να αντικαταστήσετε τα καλλυντικά σας ή άλλα προϊόντα περιποίησης με προϊόντα στις συσκευασίες των οποίων θα αναγράφεται ότι δεν δοκιμάζονται σε ζώα. (π.χ. Against animal testing ή Cruelty free κλπ.)

 

9) ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΝΑ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ.

Μην επεμβαίνετε υπερβολικά. Αυτό σημαίνει όχι στειρώσεις χωρίς διάκριση και όχι σχέσεις εξάρτησης με το ζώο σε περίπτωση που δεν είστε σε θέση να το υιοθετήσετε πλήρως & αποκλειστικά.

 

10) ΕΞΕΛΙΧΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Θεωρούμε ότι το ζητούμενο κάθε εξελιγμένης κοινωνίας είναι να μάθει να ζει μαζί με τα ελεύθερα ζώα-μέλη της. Να υπάρχει αρμονική συμβίωση και βοήθεια προς όποιον την έχει ανάγκη είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για κάποιο ζώο. Αποστειρωμένες κοινωνίες χωρίς ελεύθερα ζώα στους δρόμους τους είναι κοινωνίες χωρίς “ψυχή” και άρα χωρίς μέλλον...

 

*Σημείωση: Ο "Ονειρόκοσμος" δεν έχει καμία επίσημη σχέση με φιλοζωικά σωματεία. Οι απόψεις που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα αποτελούν προσωπικές γνώμες και ιδέες της ιδιοκτησίας του "Ονειρόκοσμου".