ORTESSIA

ORTESSIA

Who's Online

Έχουμε 21 επισκέπτες online

Στατιστικά

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1034899

Facebook button

Η Ουσία και το Δώρο του Ανθρώπινου Σχεδιασμού PDF Εκτύπωση E-mail
Έρευνα τρίτων - Human Design
Συντάχθηκε απο τον/την Spyraggelos Marketos Vlaikoudis   
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 09:27

 

Μου κάνουν συχνά ερωτήσεις σχετικά με το Ανθρώπινο Σχέδιο. Και μια από τις πιο βασικές ερωτήσεις που κάνει κάποιος που πρωτακούει για το Ανθρώπινο Σχέδιο, είναι το τι κάνει πραγματικά, τι μπορεί να κάνει πραγματικά για σένα;

Είναι συχνά πολύ δύσκολο για κάποιον που γνωρίζει το Ανθρώπινο Σχέδιο να εξηγήσει σε κάποιον άλλον που δεν έχει ιδέα, το τι πραγματικά είναι. Θα καταλήξει πιθανώς στο να κολλήσει προσπαθώντας να εξηγήσει την σχέση του με την γενετική, ή να εξηγήσει τα κέντρα και τα κανάλια και τις πύλες και τους πολύπλοκους υπολογισμούς της γέννησης, και όλων των ειδών τα άλλα πράγματα. Και φυσικά δεν θα μπορέσει να καταλάβει κανείς. Και όμως, είναι τόσο απλό. Πραγματικά είναι.

Τα πάντα σχετικά με το να ζεις σε αυτή την Μάγια (ψευδαίσθηση), τα πάντα σχετικά με την ζωή σ αυτόν τον πλανήτη, το ολικό άθροισμα κάθε ζωής αποτελείται από τις αποφάσεις, που πάρθηκαν σε κάποια κρίσιμα σταυροδρόμια της ζωής. Αποφάσεις σχετικά, με τον τόπο διαμονής, την εργασία, τις σχέσεις κ.λπ.

Απλά έχει να κάνει με τις αποφάσεις. Εάν κοιτάξεις πίσω την ζωή σου θα δεις ξεκάθαρα ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις που πήρες από την αρχή του δρόμου της, σε κάθε ‘σταυροδρόμι’. Και όμως, λόγω της φύσης της ύπαρξης και του γεγονότος ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ανοιχτοί (στον προσδιορισμό – εξωτερικό επηρεασμό) απ’ ότι είναι Καθορισμένοι, λόγω του ότι είμαστε σχεδιασμένοι για να αλληλεπιδρούμε με το πεδίο του προσδιορισμού γύρω μας, και να επηρεαζόμαστε από αυτούς γύρω μας με απώτερο γονιδιακό σκοπό του προγράμματος, το να ελκόμαστε σε αυτούς, για την συνέχιση της ζωής, είναι απίστευτα δύσκολο για μας το να φανταστούμε καν το πώς είναι το να παίρνουμε τις αποφάσεις μας σαν ο Εαυτός μας.

 

Όταν κάποιος με ρωτάει τι μπορεί να κάνει το Ανθρώπινο Σχέδιο για αυτόν, του απαντάω πολύ απλά: είναι για να μπορείς να παίρνεις τις αποφάσεις σαν ο εαυτός σου. Αυτό είναι που βρίσκεται στην καρδιά του Συστήματος.

Δεν είμαστε εδώ για να παίρνουμε αποφάσεις σαν μη-εαυτός. Είναι πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους ακόμα και να το να καταλάβουν ότι το μυαλό τους δεν είναι υπεύθυνο για την ζωή τους, μιας και μεγαλώνοντας εκπαιδεύτηκαν με αυτόν τον τρόπο, και είναι αυτό που βλέπουν να συμβαίνει παντού γύρω τους. Είναι δύσκολο να αποδεχτείς ότι το μυαλό σου δεν είναι η πραγματική πηγή της εξουσίας σου σε αυτή την ζωή, αλλά ναι, δεν μπορεί να είναι.

Και όμως, να που είμαστε κολλημένοι σε αυτό τον κόσμο, στον διανοητικό μας κόσμο, ο κάθε ένας από μας, ζώντας στον κόσμο του μυαλού, και κατ’ επέκταση, του μη-εαυτού. Και ζώντας στον κόσμο του μυαλού και λειτουργώντας κάθε μέρα στην καθημερινή ζωή μέσω του μυαλού, περνώντας τις δοκιμασίες και τα βάσανα μέσω του μυαλού, το γεγονός είναι ότι καθώς τα επεξεργάζεσαι όλα αυτά μέσω της αυτό-ανακλώμενης προσωπικότητας, σου δίνεται η ψευδαίσθηση ότι με κάποιον τρόπο, επειδή μπορείς να τα επεξεργαστείς, ότι μπορείς και να κάνεις κάτι για αυτό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η ίδια η διαδικασία γίνεται η δύναμη που σε σπρώχνει να σκεφτείς ότι πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό. Και έτσι καταλήγεις να παίρνεις αποφάσεις βασισμένος στο μυαλό του μη-εαυτού, βασιζόμενος στο μυαλό σαν να είναι η εσωτερική σου εξουσία ενώ δεν είναι.

Πόσο εύκολο είναι το να δεις σε κάθε σχεδιασμό, απλά κοιτάζοντας τα ανοιχτά του κέντρα, τον τρόπο που το μυαλό διαστρεβλώνει τις αποφάσεις του, είναι τόσο προφανές. Σε κάποιον με ένα ανοιχτό κέντρο καρδιάς η στρατηγική του μη-εαυτού είναι το ότι το μυαλό του τον προτρέπει να προσπαθεί να αποδείξει τον εαυτό του, να τον βελτιώσει. Και μπορείς να δεις πολύ καθαρά ότι το μυαλό αυτού του ανθρώπου, ο τρόπος που θα αποφασίσει το ναι ή το όχι του, θα βασίζεται σε έναν προσδιορισμό που θα ορίζει το πώς και το που θα μπορέσει να μπει σε οτιδήποτε, και ποτέ φυσικά σαν ο εαυτός του. Θα μπαίνει συχνά σε πράγματα για να αποδείξει τον εαυτό του. Θα μπαίνει σε πράγματα έτσι ώστε οι άλλοι να τον βλέπουν και να λένε, ναι, αυτός πραγματικά αξίζει. Και όμως, επειδή δεν θα παίρνει τις αποφάσεις του σωστά, δεν θα μπει σε αυτά τα πράγματα στα οποία θα μπορέσει να βρει την πραγματική του αξία.

Αν είσαι κάποιος με ανοικτό συναισθηματικό σύστημα, ανοικτό ηλιακό πλέγμα, και η στρατηγική του μη-εαυτού στην ζωή σου είναι το να αποφεύγεις την αντιμετώπιση και την αλήθεια, πως νομίζεις ότι το μυαλό σου θα πάρει τις αποφάσεις του; Θα αποφασίζει βασισμένο πάνω στο να αποφύγει τις αντιμετωπίσεις και την αλήθεια – όχι, όχι, δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό, επειδή… Και καμία από αυτές τις αποφάσεις καθώς δεν είναι σωστές, δεν οδηγούν σε τίποτα άλλο παρά στο να συναντάς αντιστάσεις στην ζωή.

Όλα έχουν να κάνουν με την αντίσταση. Είμαστε αντικείμενα που κινούνται στον χώρο. Δεν το βλέπουμε έτσι φυσικά. Είμαστε υλικά σώματα. Και όταν το υλικό κινείται στον χώρο, εάν συναντά αντίσταση αρχίζει και έχει φθορές, είτε αυτές εκδηλώνονται ψυχικά, φυσικά, σωματικά. Αυτή η φθορά απλώς κάνει την ζωή μας σε αυτόν τον κόσμο πολύ πιο δύσκολη.

Το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι το Σύστημα της Διαφοροποίησης, της γνώσης της Μοναδικότητάς σου αρχικά, ούτως ώστε να έχεις την δυνατότητα να παίρνεις τις αποφάσεις σαν ο Εαυτός σου. Βλέπεις ο Εαυτός δεν χρειάζεται… βελτίωση, αλλά Γνώθι Σεαυτόν, και δυνατότητα έκφρασης. Το θέμα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού λοιπόν είναι εν κατακλείδι το να μπορείς να παίρνεις αποφάσεις σαν ο Εαυτός σου, να τις παίρνεις από το πραγματικό μέρος της Εξουσίας γι αυτό μέσα σου. Σαν το αυθεντικό μέρος της Ολότητας που είσαι… Το πραγματικό πλεονέκτημα στην μηχανική δομή του Σχεδίου είναι ότι ο κάθε ένας μας έχει μια μηχανική στρατηγική, όχι μια διανοητική στρατηγική, ούτε μια ψυχολογική, αλλά μια φυσική μηχανική στρατηγική που βασίζεται εκ κατασκευής, σε μια πραγματική Εσωτερική Εξουσία (αλήθεια) μέσα μας.

 

Spyraggelos Marketos Vlaikoudis ©