ORTESSIA

ORTESSIA

Who's Online

Έχουμε 22 επισκέπτες online

Στατιστικά

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1034889

Facebook button

Στρατηγική PDF Εκτύπωση E-mail
Έρευνα τρίτων - Human Design
Συντάχθηκε απο τον/την Human Design Hellas   
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2012 19:55

 

Ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες του Σχεδίου είναι η Στρατηγική. Διδάσκω το Σχέδιο για πάρα πολύ καιρό τώρα κι έχω περάσει μέσα από διάφορα στάδια στην εκπαίδευση των άλλων, στον τρόπο με τον οποίον το Σχέδιο μπορεί να έχει αξία για αυτούς.

Καθώς το Σχέδιο είναι μια νέα επιστήμη, υπάρχει ένα τεράστιο ποσό πληροφόρησης γύρω από αυτό και οι λεπτομέρειες της λογικής αυτής γνώσης πρέπει να εκφραστούν και να πιστοποιηθούν. Την ίδια στιγμή η πληθωρικότητα της πληροφόρησης τραβάει τους ανθρώπους βαθιά μέσα στην γνώση και βαθιά μέσα στην κατανόηση της μηχανικής της Μάγια. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό το θέμα του Σχεδίου, ούτε ο λόγος που ήρθε στον κόσμο, αλλά ότι μπορεί να κάνει την διαφορά στην ζωή όλων. Είναι η δυνατότητα του, στο να κάνει πραγματικά την διαφορά στην ζωή, υπό την έννοια ότι ο τρόπος που η ανθρωπότητα έχει λειτουργήσει έως σήμερα, στο σύνολό της, είναι μέσω της ομογενοποίησης. Δηλαδή, οι κανόνες και οι νόμοι της κοινωνίας κυβερνούν με γενικεύσεις και δεν προωθούν την μοναδικότητα.

Τα πάντα λοιπόν σχετικά με το σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού, έχουν να κάνουν με το ότι ήρθε στον κόσμο σε μια εποχή όπου είμαστε αντιμέτωποι με το πιο σημαντικό βήμα που μπορούμε να κάνουμε σαν είδος όσον αφορά το πείραμα μας, της Συνειδητότητας Σε ατομική μορφή.
Γιατί μόλις υπερβούμε το πρόβλημα του να καταλάβουμε το πως να επιβιώσουμε στον υλικό αυτόν κόσμο, και εμείς οι άνθρωποι το καταφέραμε αυτό, μόλις το καταλάβουμε αυτό, το επόμενο βήμα είναι η υπέρβαση πέρα από τα εγκόσμια. Διαμέσου της ανθρώπινης ιστορίας έχουν υπάρξει καλέσματα σε αυτή την υπέρβαση.
Είμαστε όλοι μοναδικοί. Είναι το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κατανοήσουμε για το τι βλέπουμε όταν κοιτάζουμε τον χάρτη κάποιου στο Σχέδιο. Όταν κοιτάζεις τον τροχό, την Μαντάλα, και βλέπεις και τις 64 πύλες που είναι γύρω από τον τροχό, αυτό που βλέπεις είναι όλες οι δυνατότητες της παλέτας του ζωγράφου όπου βρίσκονται όλα τα διαφορετικά χρώματα.

Έχουμε 64 διαφορετικές αρχετυπικές εκδοχές και στην πραγματικότητα, αυτό που αντιπροσωπεύουν είναι οι 64 συγκεκριμένοι χημικοί συνδυασμοί που στην γενετική ονομάζουμε “κοδόνια”. Έτσι, όλες οι δυνατότητες είναι εκεί. Ζούμε σε μια εποχή όπου μια από τις πιο πολυσυζητημένες πτυχές της τεχνολογίας αφορά την δημιουργία των κλώνων. Σκεφτείτε την φύση των κυττάρων στο σώμα σας. Κάθε ένα από αυτά τα κύτταρα στον πυρήνα του έχει όλη την πληροφόρηση που είναι απαραίτητη για την κλωνοποίηση σας.

Τώρα, αυτό είναι γοητευτικό, αλλά αυτό που είναι πιο γοητευτικό είναι ότι όλα αυτά τα κύτταρα δεν το κάνουν αυτό. Στο κάτω – κάτω, θα εκρηγνυόμαστε αν το έκαναν.
Αυτό που αυτά τα κύτταρα κάνουν είναι ότι εστιάζονται σε κάτι συγκεκριμένο, ακόμα και αν φέρουν μέσα τους το δυναμικό για τα πάντα. Έτσι έχουμε μυϊκά κύτταρα και κύτταρα αίματος, έχουμε κύτταρα που κάνουν διαφορετικές δουλειές επειδή αυτό είναι το αποτύπωμα τους.

Με άλλα λόγια, αν πας κάτω σε αυτή την αλυσίδα της πληροφόρησης που αντιπροσωπεύει όλη την πληροφόρηση του δυναμικού του όλου, υπάρχει ένα αποτύπωμα που τα εστιάζει το καθένα τους σε μια μοναδική λειτουργία. Όταν κοιτάζεις τον υπολογισμό στον τροχό είναι προφανές, λόγω του περιορισμένου αριθμού των ενεργοποιήσεων που μπορεί να έχει ότι δεν είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί παραπάνω από το ένα τρίτο από όλο το δυναμικό που υπάρχει στον τροχό. Με άλλα λόγια, εάν κοιτάξεις όλους τους χημικούς συνδυασμούς φαίνεται ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από αυτούς που μας ‘λείπει’.

Τώρα, αυτή είναι μια παρερμηνεία αυτού που βλέπουμε. Αυτό που μας δείχνει το Ανθρώπινο Σχέδιο στον ατομικό μας υπολογισμό είναι ότι μας δείχνει την διαφορετικότητα μας από τους άλλους, σαν την διαφορά ανάμεσα στο μυϊκό κύτταρο και το κύτταρο του αίματος. Αυτό που το Σχέδιο μας δείχνει, είναι αυτό που μας έχει αποτυπώσει/καθορίσει, σαν ένα μοναδικό δυναμικό, διαφορετικό από τους άλλους, έτσι ώστε να μην χαθούμε στο όλο.
Από την άλλη μεριά, ο κόσμος του προσδιορισμού μέσω των ακαθόριστων πτυχών μας, προσπαθεί διαρκώς να μας τραβήξει πίσω σε έναν ομογενοποιημένο κόσμο εγκαταλείποντας έτσι την δυνατότητα να βιώσουμε το Μοναδικό μας δυναμικό. Και έτσι τα πάντα σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι Εσύ υπόκεινται στον προσδιορισμό του έξω κόσμου που προσπαθεί να φέρει την ομογενοποίηση.
Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι κακό απαραιτήτως. Έχουμε δυο πράγματα: Από την μια έχουμε την Φύση μας και από την άλλη την ανατροφή.
Η φύση μας, είναι αυτή που μας ενώνει με το Όλο, αφού αποτελεί μέρος του.

Κάθε μια από αυτές τις “πύλες” που είναι ανοιχτές, που δεν καθορίζονται, δρα ως υποδοχέας για να εμπειριωθούμε τις ποιότητες που δεν ανήκουν στον καθορισμό μας, για να γευτούμε και τα υπόλοιπα χρώματα της παλέτας, και αυτό το αποκαλούμε “προσδιορισμό”. Έτσι, αν δεν έχεις μια πύλη την παίρνεις από κάποιον άλλον, είσαι ανοικτός στο να λάβεις αυτή την ενέργεια, από την γύρω σου ζωή, να την γνωρίσεις, αλλά όχι να την εκδηλώσεις.
Αλλά αυτό που είναι σημαντικό στον Σχεδιασμό σου, είναι η μοναδικότητα σου, είναι αυτό το μέρος του Σχεδιασμού σου με το οποίο εσύ συμμετέχεις ενεργά και σταθερά στην ύπαρξη.

Τώρα, όταν κάποιος έρχεται σε αυτή την γνώση το πρώτο πράγμα που μαθαίνει για τον εαυτό του είναι ο “Τύπος” του.
Και το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε για τον Τύπο είναι ότι κάθε Τύπος έχει την “Στρατηγική” του, μια πολύ συγκεκριμένη μηχανική Στρατηγική. Αυτό είναι το βασικό θέμα του Σχεδίου.
Το Σύστημα του Σχεδίου έχει να κάνει με το απλό. Εάν η αλήθεια δεν μπορεί να είναι απλή, δεν μπορεί να είναι συμπαντική. Τα πάντα σχετικά με την φύση της Στρατηγικής δεν είναι μόνο ότι είναι απλή, αλλά βασίζεται και στις αποδείξεις χιλιάδων ανθρώπων ότι λειτουργεί. Πειραματιστείτε με αυτήν. Το πιο σημαντικό πράγμα που έχει να κάνει κάποιος που έρχεται σε αυτή την γνώση είναι το να πειραματιστεί με την Στρατηγική του.
Εάν δει την διαφορά και συνεχίσει, σταδιακά θα αλλάξει την ζωή του, ή καλύτερα τον τρόπο του απέναντι στην ζωή, εξαλείφοντας σταδιακά την δύναμη του προσδιορισμού επάνω του που δεν τον αφήνει να δει το ποιος πραγματικά είναι και ποιος είναι και ο σκοπός της παρουσίας του εδώ. Ποιος είναι ο ρόλος του στο μεγάλο Έργο της Ζωής, έτσι ώστε να ζήσει την Μοναδικότητα του, την αλήθεια του, που είναι το γενέθλιο δικαίωμα του.

Βλέπετε αν είχα την δική μου πολιτική θέση, αυτή θα ήταν ότι είμαι εδώ για να υποστηρίξω τα ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα. Και δεν μιλάω για τα κοινωνικά ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μιλάω για τα δικαιώματα μιας μειοψηφίας ή μιας εθνικής ομάδας. Δεν μιλάω με αυτούς τους όρους. Επαναλαμβάνω, όλα αυτά είναι ομογενοποίηση και έχουν να κάνουν με τον εγκόσμιο τρόπο της λειτουργίας της Συνειδητότητας.
Αυτό για το οποίο μιλάω είναι το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να είναι η “Εξουσία” του.
Βλέπετε, ο λάθος τρόπος με τον οποίον λειτουργούμε είναι ότι μας εξουσιάζει το μυαλό μας. Είναι τα μυαλά μας που καθώς υπόκεινται στον προσδιορισμό του μη-εαυτού και δρώντας βάσει των ανοικτών μας κέντρων, καταχρώνται την Εξουσία της λήψης των αποφάσεων, διαστρεβλώνοντας τον ρόλο τους.
Και το μυαλό, καθώς είναι ένα δυαδικό συγκριτικό εργαλείο και λειτουργεί πάντα και στα δυο άκρα αυτού του δυαδικού φάσματος, δεν μπορεί ποτέ να ξέρει τι είναι σωστό ή λάθος για το άτομο ουσιαστικά.
Ο καθένας από μας γεννιέται με το μέρος της Εξουσίας του μέσα του. Γεννιόμαστε προικισμένοι με μια Στρατηγική που η εφαρμογή της, θα μας επιτρέψει το πιο σημαντικό πράγμα απ’ όλα σε αυτή την ζωή. Είναι πολύ απλό: το να μπορείς να πάρεις σωστά τις αποφάσεις σαν ο Εαυτός σου.

Την στιγμή που αρχίζεις να λειτουργείς με την Στρατηγική σου και την Εξουσία σου, είναι η στιγμή που θα ξεκινήσεις να λαμβάνεις αποφάσεις σαν ο Εαυτός σου, για σένα. Δεν έχουν πλέον σημασία οι διελεύσεις. Δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο άλλος, δίπλα σου που σε προσδιορίζει, δεν επηρεάζουν πλέον τον τρόπο που ζεις την ζωή σου.
Για να ζήσεις την ζωή σου σωστά, σαν ο μοναδικός σου Εαυτός, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το να πειραματιστείς με την Στρατηγική και την Εξουσία σου.
Έχω παρακολουθήσει μέσα στα χρόνια πολλούς καλούς ανθρώπους να χάνονται στην μελέτη γνώσης της αλήθειας, αποφεύγοντας να την ζήσουν. Να είστε προσεχτικοί.
Το πρώτο βήμα στο Σχέδιο είναι ο πειραματισμός με την Στρατηγική. Είναι το πλέον βασικό.

Και την στιγμή που θα πειραματίζεσαι με την Στρατηγική σου, θα αρχίσεις να βλέπεις ότι υπάρχει πραγματικά μια Εξουσία μέσα σου που ξέρει τι είναι σωστό για σένα και μπορεί να πάρει τις αποφάσεις που θα λειτουργήσουν για σένα σε αυτή την ζωή, συντονίζοντάς σε με την μοναδική σου διαδρομή...

 

Human Design Hellas - Spyraggelos Marketos Vlaikoudis ©