ORTESSIA

ORTESSIA

Who's Online

Έχουμε 27 επισκέπτες online

Στατιστικά

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1034359

Facebook button

Συνέντευξη για το Human Design PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Ειρήνη Λεονάρδου
Συντάχθηκε απο τον/την Ειρήνη Λεονάρδου   
Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 19:12

 

Ο επίσημος αντιπρόσωπος, αναλυτής και δάσκαλος για την Ελλάδα κος. Σπυράγγελος Βλαϊκούδης μιλά στην Ειρήνη Λεονάρδου για τον Ανθρώπινο Σχεδιασμό.

Ένα σύστημα αυτοπραγμάτωσης που εμπεριέχει έναν συνδυασμό γνώσεων από το Ι Τσινγκ, το Ινδικό σύστημα, την Καμπαλά, την Αστρολογία, αλλά και σύγχρονα δεδομένα από τις επιστήμες της Κβαντικής Φυσικής, της Βιοχημείας και της Γενετικής.

 

Ειρ. Λεονάρδου:

Αντιπροσωπεύετε ένα σύστημα που ονομάζεται το Ανθρώπινο Σχέδιο. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε περί τίνος πρόκειται;

 

Σπυρ. Βλαϊκούδης:

Ουσιαστικά το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι ένα σύστημα σύνθεσης που παντρεύει, όπως αναφέρατε ανωτέρω, το ‘παλιό’ με το νέο και, όπως σε κάθε σύνθεση, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον νόμο των μαθηματικών που λέει ότι το άθροισμα είναι πάντα μεγαλύτερο από το σύνολο των μερών του. Το Ανθρώπινο Σχέδιο φιλοδοξεί μελλοντικά να καταχωρηθεί ως «Η Επιστήμη της Μηχανικής του Ανθρώπινου Οχήματος». Στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουμε τις δραστηριότητες μας στον κόσμο, έναν μοναδικό τρόπο για τον καθένα μας, που είναι καταχωρημένος εξ αρχής μέσα μας, στο ίδιο το όχημα-σώμα μας.

Για την κατανόηση αυτού του μηχανισμού, για το πώς δηλαδή μπορούμε να λειτουργήσουμε, όχι ηθικά αλλά μηχανικά ‘σωστά’ στον κόσμο, το Ανθρώπινο Σχέδιο παρέχει ένα εγχειρίδιο, ένα ‘ακριβές’ ατομικό εγχειρίδιο για την διαβίωση αυτής της ζωής. Δίνοντας μας την δυνατότητα να διασχίσουμε τον Ωκεανό της ζωής δίχως αντιστάσεις, ακολουθώντας την μοναδική μας διαδρομή, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ωφεληθούμε πλήρως από τις δυνατότητες μας.

 

 

 

Ε.Λ.:

Το Σύστημα του  Ανθρώπινου Σχεδίου είναι ακόμη σχεδόν άγνωστο στη χώρα μας. Πείτε μας λοιπόν πως, πότε και από ποιόν δημιουργήθηκε.

 

Σ. Β.:

Το Ανθρώπινο Σχέδιο, είναι μια αποκαλυφθείσα γνώση, όπως όλη η διαδικασία που έχει βοηθήσει στην εξέλιξη μας ως ανθρωπότητα, μέχρι σήμερα.

Δόθηκε το 1987 και ο Ρα Ούρου Χου, ο οποίος το έχει φέρει στον κόσμο, δεν είναι ο δημιουργός του. Δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι το δημιούργησε, θεωρεί τον εαυτό του ως αγγελιοφόρο αυτής της γνώσης της οποίας είναι ο πρώτος μαθητής της και κατ’ επέκταση και  ο πρώτος δάσκαλος που προέκυψε...

 

 

Ε.Λ.:

Γνωρίζουμε ποια είναι η πηγή αυτής της γνώσης;

 

Σ. Β.:

Ο Ρα Ούρου Χου έχει εξηγήσει ποια είναι η πηγή. Το σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου, όπως και ολόκληρος ο κόσμος μας, στηρίζεται πάνω στις αντιθέσεις. Έχουμε Νύχτα-Μέρα, Καλό-Κακό, Ευτυχία-Δυστυχία, Γιν-Γιανγκ και ούτω καθεξής, επειδή τα πάντα είναι χτισμένα πάνω σε αυτές τις αντιθέσεις. Κάθε Άνθρωπος, λοιπόν, είναι Σώμα και Πνεύμα. Το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου δόθηκε για πρώτη φορά, από την πλευρά της Αρχής της Μορφής. Δεν ξεκίνησε  από το Πνεύμα, από πάνω προς τα κάτω. Είναι Μηχανικό. Είναι το Απόλυτο της Μάγια… Ξεκινάει από το Σώμα, από κάτω προς τα επάνω και μας λέει ότι, στην ουσία, η ζωή είναι του σώματος και ότι το Πνεύμα είναι ένας επιβάτης στο σώμα, το όχημα, και εάν το σώμα μας πάθει μια ‘ανεπανόρθωτη ζημιά’, το πνεύμα μας θα έχει αυτόματα τελειώσει με την συγκεκριμένη του ενσάρκωση. Λέει ότι αυτό το ‘όχημα’ είναι όχι μόνο εν δυνάμει τέλειο αλλά ότι αυτοβελτιώνεται συνεχώς εφόσον είναι στην πορεία του να γίνει κατάλληλο για την μεταφορά, αλλά και την εκδήλωση διαχρονικά μέσω αυτού, του Πνεύματος.

Αυτό το Σύστημα λοιπόν, μας δίνει για πρώτη φορά -λόγω της εποχής την οποία διανύουμε, ένα ‘πλήρες εγχειρίδιο’ της ολότητας μας, δηλαδή των συνειδητών μας ποιοτήτων (του επιβάτη) αλλά και των ασυνείδητων μας (σώμα). Μας δίνει τον τρόπο να λειτουργήσουμε ‘μηχανικά’ σωστά το όχημα μας, έτσι ώστε ο επιβάτης μας ν’ απελευθερωθεί από αυτό το βάρος με την απεμπλοκή του νου του, και  να έχει την ευκαιρία ν’ απολαύσει την διαδρομή, να είναι δηλαδή ένας σωστός επιβάτης.

 

 

Ε.Λ.:

Σαν σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε πάψει να πιστεύουμε στην εξ αποκαλύψεως ‘Θεία’ γνώση και προτιμάμε την έρευνα και την απόδειξη. Πείτε μας, ποιες είναι οι επιστημονικές βάσεις στις οποίες στηρίζεται;

 

Σ. Β.:

Τώρα, όσον αφορά στο θέμα της πίστης και της εξ αποκαλύψεως ‘Θείας’ Γνώσης, ας μην ξεχνάμε ότι όλη η διαδικασία της πνευματικής και πολιτισμικής εξέλιξης της ανθρωπότητας, όπως προανέφερα, έχει στηριχθεί σ’ αυτές τις εξ αποκαλύψεως θρησκείες που συνεχίζουν να στέκονται ακόμη και σήμερα στο ίδιο βάθρο, πλάι στις κοσμικές εξουσίες, καθοδηγώντας τα ποίμνια τους. Και με αυτό εννοώ πως παρά την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης, οι εξ αποκαλύψεως θρησκείες χαίρουν άκρας εκτίμησης από τις σύγχρονες κοινωνίες. Έτσι ας μην μας ξενίζει ο τρόπος που δόθηκε.

Δόθηκε μυστικιστικά αλλά, επειδή στον τρόπο που λειτουργεί, είναι ένα άκρως λογικό και πρακτικό σύστημα, εξ αρχής γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να καθιερωθεί σαν μια Νέα Επιστήμη. Για παράδειγμα, ένα πολύ βασικό κομμάτι του Ανθρώπινου Σχεδίου και της λειτουργίας του είναι τα νετρίνο. Βάση της φυσικής του 1990, όταν ξεκίνησε να το διαδίδει ο Ρα, τα νετρίνο θεωρούνταν καθαρή ενέργεια ενώ στην γνώση που του είχε δοθεί του ‘’λέχθηκε’’ πως τα νετρίνο είναι υλικά, κάτι που επιστημονικά αποδείχθηκε το 1996, ότι δηλαδή τα νετρίνο φέρουν απειροελάχιστη μάζα…

Αυτή η ανακάλυψη της φυσικής στήριξε επιστημονικά και τεκμηρίωσε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της μέχρι τότε θεωρητικής γνώσης που του έχει δοθεί, και φυσικά υπάρχουν και άλλα πράγματα που περιμένουμε ν’ αποδειχθούν μέσα στον χρόνο, όπως η θεωρία της Αντιπαράθεσης ή του Μαγνητικού Μονόπολου, όπως την ονομάζει.

Όπως γνωρίζουμε, τα νετρίνο παράγονται και εκπέμπονται μόνο από τ’ άστρα, τους ήλιους δηλαδή. Είναι, όπως ονομάζονται ποιητικά, ‘η αναπνοή των άστρων’ και το 70% από αυτά που διαπερνούν την Γη και, φυσικά, ότι έμβιο και άβιο υπάρχει σ’ αυτήν, εκπέμπεται από τον Ήλιο μας. Ένα 8% προέρχεται από τον Δία, που είναι ένα ‘αποτυχημένο’ αστέρι και το υπόλοιπο 22% έρχεται από τ’ άλλα αστέρια του σύμπαντος, έξω από το ηλιακό μας σύστημα, τους αποκαλούμενους ‘απλανείς αστέρες’ ή ‘αστερισμούς’.

Επειδή λοιπόν τα νετρίνο φέρουν αυτή την μάζα και παράγονται μόνο στ’ αστέρια, καθώς διαπερνούν τα άλλα πλανητικά σώματα, ανταλλάσσουν, αποδεσμεύουν και δεσμεύουν ‘ποιότητες’ -ύλη- από αυτά και την φέρνουν σ’ εμάς. Αυτό συμβαίνει παντού και συνεχώς. Περνάνε μέσα από κάθε τι υλικό, παίρνουν τις ποιότητες του και τις μεταφέρουν σε οτιδήποτε άλλο διασχίζουν μετά. Και αυτό φυσικά ισχύει και για τους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα ‘κολυμπάμε’ μέσα σ’ έναν ωκεανό από νετρίνο. Με τους όρους της φυσικής, μεταφέρουν πληροφορίες βάσει των οποίων ‘προγραμματιζόμαστε’ καθώς τα νετρίνο αποτελούν το μέσον της διάδοσης της Κοσμικής πληροφόρησης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει μια ανταλλαγή πληροφόρησης ανάμεσα σε οτιδήποτε υπάρχει στο υλικό σύμπαν.

Έτσι μπορεί φυσικά να εξηγηθεί και ο ισχυρισμός της παραδοσιακής αστρολογίας για τις επιρροές των πλανητών πάνω μας.

 

 

Ε.Λ.:

Αν πούμε πως το Σύστημα έχει την δική του φιλοσοφία, ποια θα ήταν αυτή;

 

Σ. Β.:

Με μία λέξη θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε ως ‘Εξατομίκευση’.

Το Ανθρώπινο Σχέδιο είναι Υδροχοϊκή Γνώση και έχει δοθεί για να μπορέσει η Ανθρωπότητα να περάσει στην επόμενη φάση, που είναι η φάση της Εξατομίκευσης. Η μόνη επανάσταση που υπάρχει είναι η Ατομική. Ένας- ένας μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Το γνωρίζουμε αυτό από τ’ αποτυπώματα μας και το DNA μας. Όμως δεν ζούμε αυτή την διαφορετικότητα, παρά μόνο κάποια αποσπασματικά της χαρακτηριστικά, που και αυτά κακοχρησιμοποιούνται από τον ομογενοποιημένο μας νου. Γιατί απλά δεν ξέρουμε τον τρόπο. Δεν είναι φταίξιμο κανενός γιατί απλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε εύκολος τρόπος. Δεν υπήρχε Χάρτης. Κάθε χάρτης στο Ανθρώπινο Σχέδιο αντιπροσωπεύει τη μοναδικότητα και την διαφορετικότητα του καθενός -και είναι μόνο μέσω αυτής που μπορούμε να ενωθούμε με το Όλο. Είναι ο πιο άμεσος δρόμος προς την αυτογνωσία και την αυτοπραγμάτωση γιατί απλά είναι όλα εκεί… Μηχανικά και πρακτικά. Τώρα λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα να διακρίνουμε ανάμεσα στο τι είναι ‘δικό μας’ και στο τι είναι ‘επίκτητο’.

Αντ’ αυτού, αντί δηλαδή να ζούμε τον αληθινό μας Εαυτό, καταλήγουμε στο να ζούμε την ‘σκιά’ μας, ή τον ‘Μη Εαυτό’ όπως ονομάζουμε στο Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδιασμού την Σκιά, να ζούμε την ομογενοποίηση όπου όλοι μας συγκρινόμαστε με κάποια πρότυπα που κατά καιρούς μας λανσάρουν, και θέλουμε να είμαστε κάποιοι άλλοι, πιο όμορφοι, πιο πλούσιοι, πιο γρήγοροι γιατί απλά όταν δεν ζεις αυτό που είσαι, τίποτα δεν αρκεί. Όταν δεν ζεις αυτό που είσαι, βρίσκεσαι πάντα στο λάθος μέρος, είσαι πάντα με τους λάθος ανθρώπους και η Εκπλήρωση σου δεν έρχεται ποτέ… Και όλα έχουν να κάνουν απλώς με τον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις. Αν αποφασίζεις σύμφωνα με την φύση σου, με αυτό που η ίδια η Φύση σε προίκισε στην γέννησή σου, η μοναδικότητα σου εκφράζεται και σου δίνει την ζωή που αξίζεις. Αν αποφασίζεις βάση των άλλων, τότε απλά τίποτα δεν είναι αρκετό, δεν υπάρχει πληρότητα. Το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου αποσκοπεί στο να δώσει στον κάθε άνθρωπο το αναφαίρετο, αλλά παραγκωνισμένο, δικαίωμα να μπορεί να ζει τον Εαυτό του. Ένα από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που δυστυχώς δεν έχει ακόμα αναγνωρισθεί για την σημασία που πραγματικά έχει. Μιλάμε γι Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι καταχωρημένα στο Σύνταγμα, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά συστήματα έμμεσου ελέγχου πάνω από αυτά.

Το Ανθρώπινο Σχέδιο λέει, ότι έχουμε φτάσει πλέον στο πλήρωμα του χρόνου να γνωρίσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι εδώ για να είναι ο ίδιος η δική του μοναδική «εξουσία» και αυτό απορρέει από τον τρόπο που είναι κατασκευασμένος ο καθένας, και έτσι να είναι ένα υγιές άτομο για την κοινωνία στην οποία ανήκει. Στην ‘καρδιά’ του το Σύστημα είναι ατομικό. Απευθύνεται σε όλους αλλά η δουλειά γίνεται ατομικά. Στηρίζεται στην διαφορετικότητα του καθενός και ότι ισχύει για κάποιον, ισχύει γι αυτόν και μόνον γι αυτόν και για κανέναν άλλον. Όπως για να έχουμε ένα υγιές σώμα χρειάζεται να έχουμε υγιή κύτταρα, έτσι και για να έχουμε μια υγιή κοινωνία χρειάζεται να έχουμε υγιή άτομα. Και το Σύστημα λέει, πως ένα άτομο είναι υγιές μόνον όταν ζει τον εαυτό του.

Τώρα, όπως κάθε κύτταρο μας λειτουργεί εξειδικευμένα ανάλογα με την θέση στην οποία βρίσκεται στον οργανισμό μας, αντίστοιχα συμβαίνει και με το κάθε άτομο μέσα στην κοινωνία.

Το ατομικό Σωματογράφημα ή ο Χάρτης, όπως αποκαλούμε τη γραφική παράσταση που προκύπτει από τα στοιχεία του καθενός όταν τα δίνουμε στον υπολογιστή, μας δείχνει τον Ρόλο του συγκεκριμένου ατόμου, την δική του «θέση» μέσα στο σύνολο των ανθρώπων. Το πώς αυτός Είναι, σε τι Τύπο ανθρώπου ανήκει  - υπάρχουν 4 βασικοί τύποι, τι δυνατότητες έχει σύμφωνα με αυτό που είναι και ακόμη, τι αυτός δεν είναι και οι ποιοί οι κίνδυνοι του να ζει τον Μη-εαυτό του, όπως τον ονομάζουμε. Μας δίνεται ακόμη το πώς μπορεί να γίνει αυτό που ήδη είναι…Έτσι, μπορούμε να γνωρίσουμε και να εφαρμόσουμε πρακτικά στη ζωή μας την, ας πούμε, φιλοσοφική διάσταση του Συστήματος του ‘να Ζεις τον εαυτό σου’.

 

Ε.Λ.:

Αναφέρατε ότι υπάρχουν 4 βασικοί τύποι, θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια γι αυτούς; Ποιοι είναι οι τέσσερις Τύποι, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καθενός;

 

Σ. Β.:

Σύμφωνα με το Σύστημα προκύπτουν τέσσερις Ανθρώπινοι Τύποι, τέσσερις κύριες κατηγορίες ανθρώπων, αλλά υπάρχουν εκατομμύρια παραλλαγές αυτών των τύπων, δεδομένου ότι ο καθένας από εμάς καταλήγει να είναι μοναδικός.

Οι 4 Τύποι, είναι ο Εκκινητής (Μανιφέστορας), ο Παραγωγός (Γεννήτορας), Ο Διαχειριστής (Προτζέκτορας) και ο Αντανακλαστής (Ρεφλέκτορας), και κάθε ένας από αυτούς έχει την δική του Στρατηγική, τον δικό του τρόπο για να ζει την ζωή του…

Ένα εκπληκτικά μικρό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού (μόνο 8%) είναι ‘Εκκινητές’. Το χαρακτηριστικό του τύπου τους είναι να μην ελέγχονται από κανέναν. Είναι οι μόνοι αληθινοί εκκινητές, απλά ενεργώντας και βάζοντας τα πράγματα άμεσα σε δράση. Διακρίνονται σχεδιαστικά από το ότι έχουν μια από τις ‘Μηχανές’ του Σχεδιασμού τους σε σύνδεση με τον Κέντρο του Λαιμού, το κέντρο που έχει να κάνει με την έκφραση και την δράση μας. Έχουν την δύναμή τους στην εκκίνηση. Η σωστή γι αυτούς Στρατηγική είναι να ενημερώσουν -πριν δράσουν- εκείνους που θα επηρεαστούν από τις ενέργειές τους, σχετικά με το τι είναι έτοιμοι να κάνουν. Όταν ενεργούν χωρίς να πληροφορήσουν, συναντούν αντίσταση, επειδή οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις συνέπειες των ενεργειών τους μπορούν να αισθανθούν αγνοημένοι και ν’ αντιδράσουν μπλοκάροντας την δράση τους. Κατά συνέπεια οι Δράστες μπορούν να καταλήξουν να αισθάνονται πολύ αποκομμένοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Κυρίαρχο αρνητικό συναίσθημα σ’ αυτούς είναι ο θυμός, ενώ η Στρατηγική τους συνοψίζεται στο: Ενημερώστε πριν δράσετε.

Οι ‘Παραγωγοί’ είναι η πλειοψηφία του πληθυσμού (περίπου το 70%).

Όλοι οι Γεννήτορες έχουν στον Σχεδιασμό τους καθορισμένο το Ιερό Κέντρο, μια από τις μηχανές του οχήματος, της Παραγωγής της ενέργειας της Ζωής. Έχουν ως σκοπό τους ν’  αποκρίνονται, ν’ απαντούν στη ζωή.  Αντίθετα από τους Δράστες, δεν έχουν καμία ιδέα για το που πηγαίνουν έως ότου ν’ αποκριθεί το Ιερό τους. Επομένως πρέπει να περιμένουν να τους εκκινήσει η ζωή. Είναι ενδεχομένως οι ισχυρότεροι όλων των τύπων αλλά -εκτός και αν καταλάβουν πώς να λειτουργούν- είναι οι πιο απογοητευμένοι άνθρωποι του κόσμου. Ξέρουν πάντα τι είναι σωστό να κάνουν μόνον αφού τους έχει κάτι ζητηθεί, εφόσον δηλαδή έχουν ερωτηθεί και έχουν πάρει την απάντηση του Ιερού τους. Όταν ξεκινούν από μόνοι τους, με τον νου τους, αναμιγνύονται σε λάθος πράγματα, συναντούν αντίσταση, απογοητεύονται και εγκαταλείπουν.

Έτσι, κυρίαρχο αρνητικό συναίσθημα γι αυτούς είναι η απογοήτευση και η σωστή τους Στρατηγική είναι: Περιμένετε να ενεργήσετε μόνο όταν έχετε μια σαφή απάντηση. Μην ξεκινάτε.

Οι ‘Διαχειριστές’ είναι περίπου το 21% του πληθυσμού. Διακρίνονται σχεδιαστικά από το ότι δεν είναι Δράστες, ούτε Γεννήτορες αλλά ούτε και Αντανακλαστές. Είναι φυσικά ικανοί να συν-εργαστούν με τους άλλους και να καθοδηγήσουν τις ενέργειες των άλλων, αλλά μόνο όταν αναγνωριστούν για τις μοναδικές τους δυνατότητες και προσκαλεστούν γι’ αυτές. Οι Διαχειριστές ξέρουν ότι αναγνωρίζονται και εκτιμώνται όταν λαμβάνουν την κατάλληλη πρόσκληση.

Χρειάζονται περισσότερο την γνώση του Σχεδιασμού τους από τους Δράστες και τους Παραγωγούς, προκειμένου να ξέρουν ποιες προσκλήσεις είναι καλές γι αυτούς. Όταν αναγνωρίζονται γι’ αυτό που είναι πραγματικά σύμφωνα με το συγκεκριμένο τους σχέδιο, τότε μπορούν και ξεδιπλώνουν το δυναμικό τους. Εάν προσπαθούν να διαχειριστούν ή να καθοδηγήσουν τους άλλους χωρίς πρόσκληση, συναντούν αντίσταση.

Κυρίαρχο αρνητικό συναίσθημα γι αυτούς είναι η πικρία ενώ η σωστή Στρατηγική λέει: Περιμένετε όλες τις ειδικές προσκλήσεις στη ζωή: στον γάμο, στην σταδιοδρομία, την οικογένεια, την αγάπη… Μην αναζητάτε, μην ξεκινάτε.

Οι ‘Αντανακλαστές’ είναι ο πιο σπάνιος από τους τέσσερις τύπους, (λιγότερο από το 2% του πληθυσμού) και είναι ανοικτοί στον κόσμο με κάθε τρόπο, καθώς δεν έχουν τίποτα καθορισμένο στην φύση τους για να στηριχθούν σ’ αυτό (κανένα από τα εννέα κέντρα δεν είναι χρωματισμένο). Εάν δεν καταλάβουν πώς λειτουργεί το σχέδιο τους, αισθάνονται χαμένοι και συντριμμένοι από τη ζωή.

Οι Αντανακλαστές είναι συχνά βαθιά διαταραγμένοι λόγω της έλλειψης της αυτογνωσίας και της επιρροής από το περιβάλλον τους, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ σοφοί εάν καταλάβουν το εύρος του ακαθόριστου που τους χαρακτηρίζει και το πως να εργαστούν με αυτό.

Κυρίαρχο αρνητικό συναίσθημα σ’ αυτούς είναι η δυσαρέσκεια.

 

 

Ε.Λ.:

Τι μπορεί αυτό το σύστημα να μας διδάξει, τι μπορεί να κάνει για μας; Που μπορεί να μας ωφελήσει και πώς μπορούμε να το θέσουμε σε εφαρμογή;

 

Σ. Β.:

Θα σας φανεί περίεργο, αλλά το πρώτο που φιλοδοξεί να μας διδάξει είναι η Αυτό-αγάπη, απέναντι στο αυτομίσος που ελλοχεύει παντού. Και όταν μιλάμε για αυτοαγάπη, για να μην παρεξηγήσουμε, δεν εννοούμε την φιλαυτία.

Αυτό που μπορεί να κάνει για μας, είναι το να μας πάρει όλα τα βάρη που δεν μας ανήκουν και μας τα έχει φορτώσει το ότι εκπαιδευτήκαμε να παίρνουμε αποφάσεις με το Μυαλό μας. Είναι ένα σύστημα για να παίρνεις αποφάσεις στην ζωή σου, σαν ο εαυτός σου, ώστε να μπορέσεις να πάρεις από το μυαλό σου αυτήν την εξουσία που δεν του ανήκει.

Μας ωφελεί δίνοντάς μας την δυνατότητα να πάρουμε την αληθινή μας ζωή και πορεία και να συντονιστούμε με τον αληθινό μας εαυτό.

Μπορούμε να το θέσουμε σ’ εφαρμογή πολύ απλά μέσα στην καθημερινότητά μας, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες και γι αυτό είναι προσιτό σε όλους. Σου δίνει ένα τρόπο πρακτικό, που να μπορείς να τον εντάξεις στην ζωή σου, για να μπορείς να μπαίνεις στα πράγματα σωστά σαν ο εαυτός σου.

Αυτό σημαίνει το ν’ αγαπάς και να τιμάς τον εαυτό σου. Αυτό που πραγματικά και εκ φύσεως Είσαι και να παίρνεις αποφάσεις σύμφωνα με αυτό.

 

 

Ε.Λ.:

Ποιο είναι το πρώτο βήμα που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να χρησιμοποιήσει προς όφελος του αυτή τη Γνώση;

 

Σ. Β.:

Μπορεί να ‘κατεβάσει’ τον Χάρτη του από το Διαδίκτυο και να πάρει κάποιες βασικές πληροφορίες για τον εαυτό του, μέσα στα πλαίσια της γνώσης που προσφέρεται ελεύθερα και στη συνέχεια, αν θέλει να προχωρήσει σε βάθος, χρειάζεται πλέον να παρακολουθήσει την Ανάλυση του Χάρτη του από κάποιον ειδικό. Αλλά βέβαια η ουσία βρίσκεται στο να εφαρμόσει τελικά την Στρατηγική του, ακόμη κι αν δεν έχει μπει σε λεπτομέρειες μέσω της ανάλυσης. Γιατί η Γνώση είναι Δύναμη μόνον όταν γίνεται Πράξη.

 

 

Ε.Λ.:

Όπως βλέπουμε στους Χάρτες υπάρχουν εννέα Κέντρα (Τσάκρας) αντί των παραδοσιακών επτά του Ινδικού συστήματος. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά;

 

Σ.Β:

Η διαφορά οφείλεται στο ότι η εξέλιξη συνεχίζεται. Το 7κεντρο Ον, γνωστό σαν Homo sapiens, ολοκλήρωσε την διαδικασία του μέχρι το 1781 -έως τότε η ανθρωπότητα ζούσε στον Κρόνιο κύκλο. Αυτή η επιρροή φαίνονταν καθαρά στο μέσο όριο ζωής της ηλικίας μας που ήταν περίπου τα τριάντα χρόνια, όσο δηλαδή και ο κύκλος επιρροής του Κρόνου, και που σταδιακά επεκτάθηκε έως και τα 56 περίπου, την 2η επιστροφή του Κρόνου.

Από τότε και μετά περάσαμε στην επιρροή του Ουράνιου κύκλου, που καθόρισε το νέο ηλικιακό όριο στα 84 έτη, και είναι και ο λόγος της μετάλλαξης που συνέβη στα ενεργειακά μας κέντρα, όπου εμφανίστηκαν δύο επιπλέον. Αυτά είναι το Σπληνικό κέντρο -που διαχωρίστηκε από το Ιερό- και το κέντρο G, το κέντρο της Ταυτότητας -το οποίο διαχωρίστηκε από το κέντρο της Καρδιάς. Γεννιόμαστε λοιπόν από τότε σ’ αυτά τα καινούργια 9κεντρα οχήματα των οποίων οι δυνατότητες μάς είναι ακόμα άγνωστες. Έχουμε λάβει, δηλαδή, ένα είδος δοκιμαστικού μεταβατικού οχήματος, προετοιμάζοντάς το για τον επόμενο τύπο ανθρώπου, που θα ξεκινήσει το 2027.

 

 

Ε.Λ.:

Θα μπορούσατε να  μας πείτε κάποιες περισσότερες πληροφορίες γι αυτό το αποτύπωμα που βλέπουμε στον χάρτη;

 

Σ.Β:

Αυτή είναι πράγματι μια εντελώς νέα πληροφόρηση που οφείλεται στο Ανθρώπινο Σχέδιο. Ο ατομικός μας Χάρτης αποτελεί στην πραγματικότητα την σύνθεση δύο χαρτών. Που, ενημερωτικά, αποτελεί και την διαφοροποίηση μας από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο ένας παρουσιάζει με κόκκινο αποτύπωμα, τις ποιότητες του σώματος-οχήματος μας, που οριστικοποιούνται περίπου τρεις μήνες πριν από την γέννηση μας και αφορούν το μη συνειδητό μέρος μας, την  εξ αίματος κληρονομιά μας. Πιο συγκεκριμένα, τις ενεργοποιημένες μέσω των πλανητών ποιότητες από του Ασυνείδητου μέρους μας.

Ο δεύτερος Χάρτης διαμορφώνεται την στιγμή της γέννησης μας και αφορά το Συνειδητό μας κομμάτι, αυτό που μπορούμε να γνωρίζουμε για μας, το Πνεύμα μας.

Από τον συνδυασμό αυτών των δύο προκύπτει ο τελικός ατομικός Χάρτης που, όπως είπαμε, είναι η σύνθεση και των δύο χαρτών. Και εδώ έχουμε για πρώτη φορά αποτυπωμένη την βασική μας διτότητα, ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο μέρος μας, που σημαίνει πως έχουμε την δυνατότητα να δούμε και να γνωρίσουμε κάτι που κανένας έως τώρα δεν γνώριζε για τον εαυτό του.

Είμαστε όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που νομίζουμε. Έτσι, μια πολύ ωραία πλευρά αυτού του συστήματος είναι ότι μπορεί να σου δείξει το άλλο σου μισό, που το κουβαλάς και που το έχεις πάντοτε πίσω σου. Την ‘σκοτεινή’ μας, με την έννοια της μη συνειδητής μας πλευράς που λειτουργεί πάντοτε, αλλά επειδή εμείς δεν την γνωρίζουμε θεωρούμε ότι δεν υπάρχει.

Εδώ θα πρέπει να κάνω έναν διαχωρισμό ανάμεσα στις έννοιες ‘Σκοτεινό’ και ‘Σκιά’, είναι 2 διαφορετικές πλευρές της ύπαρξής μας, που  συνήθως τις εμπλέκουμε.

Αλλά ας δούμε τι εννοούμε…

Ο άνθρωπος είναι Φύση και Ανατροφή.

Στον Χάρτη, η πλευρά της Φύσης μας καταδεικνύεται με τα χρωματισμένα Κέντρα μας. Αυτές είναι οι σταθερές μας ποιότητες που δεν μπορούν να αλλάξουν, είτε είναι συνειδητές (Επιβάτης) είτε ασυνείδητες (ζωντανό όχημα-σώμα). Είναι αυτό που μας έφτιαξε η ζωή, αυτό που είμαστε.

Η άλλη πλευρά μας, η Ανατροφή, έχει να κάνει με το περιβάλλον, με τις ενέργειες δηλαδή που δεν είναι συνεχείς αλλά ποικίλλουν και τις παίρνουμε είτε μέσα μας από το πρόγραμμα είτε απ’ όσους μας περιβάλλουν. Αυτή καταδεικνύεται στον Σχεδιασμό μας μέσα από τα αχρωμάτιστα, τα λευκά μας κέντρα, και είναι εκεί όπου μέσω της εμπλοκής του Νου μας εδρεύει η Σκιά μας.

Τις σταθερές μας ποιότητες τις προβάλουμε μέσα από τα καθορισμένα Κέντρα μας προς τους άλλους, ενώ από τα ακαθόριστα Κέντρα μας δεχόμαστε τις επιρροές των άλλων αλλά και του ‘προγράμματος’.

Μια άλλη ‘εικόνα’ που επιτυχώς ταιριάζει  σε αυτήν την διπλότητα είναι ο μαθητής (χρωματισμένα σταθερά κέντρα) και το μάθημα που έχει έρθει για να πάρει στην ζωή του, τα ‘ανοιχτά’ του κέντρα που μας υποδεικνύουν το που ήρθε για να γίνει κάποιος σοφός μέσα από τα μαθήματα της ζωής του. Μέσα από την άγνοια μας όμως και με την επέμβαση του μυαλού μας αυτά καταλήγουν να είναι η σκιά μας, ή ο Μη Εαυτός μας, και να παίρνει ο νους μας, ο σκιώδης εαυτός μας, τις αποφάσεις για την ζωή μας μέσα από αυτά.

Εδώ βρίσκεται και το Κλειδί του Συστήματος του Ανθρώπινου Σχεδίου!

Στις αποφάσεις. Βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε εξ αιτίας των αποφάσεων μας. Οι αποφάσεις μας διαμορφώνουν την ζωή μας και το πρόβλημα επικεντρώνεται στο πώς παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις. Βάσει της Φύσης μας ή βάσει του περιβάλλοντός μας;

Την στιγμή που η Φύση κάθε ανθρώπου φέρει ένα σταθερό δυναμικό, με το οποίο τον προίκισε η ζωή και που αντί να το χρησιμοποιεί για να πορεύεται, στην άγνοια του μέσα αποφασίζει βάσει της Ανατροφής του και των ασυνεχών ποιοτήτων που δέχεται και πολλαπλασιάζει απ’ έξω, καταλήγει να μην ζει αυτό που Είναι. Και όλες οι ποιότητες μας, όλο μας το δυναμικό μας τότε γίνονται βάρος, επειδή δεν καταφέρνουν να εκφραστούν. Ενώ εμείς μέσα από τον Νου μας κυνηγάμε να σταθεροποιήσουμε και να πιάσουμε την Σκιά μας…

Ευτυχώς σήμερα υπάρχει η γνώση σύμφωνα με το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου, υπάρχει ο τρόπος για ν’ αφαιρέσουμε αυτά τα ξένα βάρη. Ένας τρόπος για τον καθένα μας, ώστε να μπορούμε να παίρνουμε τις αποφάσεις μας βάσει της Φύσης μας, βάσει των σταθερών μας ποιοτήτων και να πραγματώσουμε την ζωή μας, ότι δηλαδή έχουμε έρθει να κάνουμε στην παρούσα φάση. Έτσι έχουμε σαν αποτέλεσμα να νοιώθουμε πραγματωμένοι, ολοκληρωμένοι.

 

 

Ε.Λ.:

Κλείνοντας και επειδή καταλαβαίνω πως αγγίξαμε μόνον ελάχιστα ψήγματα αυτής της νέας γνώσης, υπάρχει κάτι που θέλετε να μας πείτε και για το οποίο δεν ερωτηθήκατε;

 

Σ. Β.:

Ναι, υπάρχουν πολλά που δεν ελέχθησαν, ελπίζω μόνο αυτά που είπαμε να είναι εποικοδομητικά. Αλλά αυτό που δεν είπαμε, και είναι πολύ σπουδαίο, είναι ότι το Σύστημα του Ανθρώπινου Σχεδίου σύμφωνα με τον Ρα, δόθηκε για τα παιδιά! Δόθηκε για να μπορούμε να μεγαλώνουμε τα παιδιά δίχως αυτά να χάνουν την επαφή με αυτό που είναι, δίχως να κλειδώνονται σε κάτι που δεν είναι. Να τα μεγαλώνουμε σύμφωνα με την Φύση τους! Και να γνωρίζουν και αυτά, από την νηπιακή τους ακόμη ηλικία, ποια είναι και πως μπορούν να γίνουν σοφότερα! Ώστε να μην χαθούν στην  διαδρομή τους και ίσως είναι η μόνη ελπίδα ν’ αλλάξει προς το καλλίτερο ο κόσμος μας άμεσα, ανέξοδα και ουσιαστικά!!

Εύχομαι να υπάρξουν άνθρωποι που θα το κατανοήσουν αυτό.

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν την ανάλυση του προσωπικού τους Ανθρώπινου Σχεδίου από το Ονειρόκοσμος magick e-shop.