ORTESSIA

ORTESSIA

Who's Online

Έχουμε 23 επισκέπτες online

Στατιστικά

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1034914

Facebook button

Δημαγωγία PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Ονειρόκοσμος
Συντάχθηκε απο τον/την Μαίρη Μπρούσου   
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 11:09

master04b


Πως να αναγνωρίζετε τους δημαγωγούς:

1. Είστε γι αυτούς τα "καλύτερα παιδιά" - για όσο καιρό συμφωνείτε μαζί τους και προωθείτε τα συμφέροντα τους. Συνήθως δίνουν και ένα μικρό "καροτάκι" για να συνεχίσετε να τους ακολουθείτε οικειοθελώς ενώ, στην πραγματικότητα, για αυτούς ισχύει το "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας".

2. Εκμεταλλεύονται στο έπακρο την κοινωνική φύση του ανθρώπου, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της "ομάδας" (προτάσσοντας έναν κοινό στόχο ή εχθρό) ενώ στην πραγματικότητα έχουν χρίσει τον εαυτό τους αόρατο "Διαχειριστή" της. Όταν αυτό γίνεται επιτυχημένα, τα άτομα της ομάδας δίνουν πολύ περισσότερα στον δημαγωγό από όσα θα έδιναν υπό κανονικές συνθήκες. Και μάλιστα το κάνουν οικειοθελώς αφού θεωρούν ότι μετέχουν σε κάτι "μεγαλύτερο" από τους ίδιους.

3. Ποτέ δεν κάνουν οι ίδιοι φανερά μία κίνηση προς την επιθυμητή τους κατάσταση. Πάντα "φυτεύουν" έντεχνα την ιδέα σε κάποιον άλλο αφήνοντας εκείνον να φαίνεται προς τα έξω, φροντίζοντας να επιβραβεύσουν το άτομο που πήρε την πρωτοβουλία.

4. Δεν εκδηλώνουν ιδιαίτερη συναισθηματική ποικιλομορφία και έχουν προκαθορισμένο τρόπο έκφρασης. Όταν εμφανίσουν συναίσθημα είναι προμελετημένο και εκφρασμένο με τον ίδιο συγκεκριμένο τρόπο κάθε φορά.

5. Φροντίζουν να περιτριγυρίζονται πάντα από κάποιο αριθμό ατόμων με οικονομική ή κοινωνική επιφάνεια γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι τον κόσμο αυτό τον κυβερνάει το χρήμα και οι γνωριμίες. Οι ίδιοι όμως φροντίζουν να το παίζουν "παιδιά του λαού" για να μπορεί να ταυτίζεται η πλειοψηφία μαζί τους.

6. Οι πιο συνειδητοί από αυτούς φροντίζουν να εμφανίζουν ένα άκρως δημοκρατικό προφίλ για να παρακάμπτουν τη λογική κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου που μπορεί να τους υποψιαστεί.


Πως να καταλάβετε ότι βρίσκεστε υπό την επιρροή του δημαγωγού:

1. Χρησιμοποιείτε συχνά λέξεις και φράσεις που τις έχετε ακούσει από εκείνον ή εκφράζεστε με παρόμοιο με αυτόν τρόπο ενώ δεν εκφραζόσασταν έτσι πριν τον/την γνωρίσετε.

2. Αφιερώνετε αρκετό χρόνο και σκέψη για να δημιουργήσετε ή να ασχοληθείτε με κάτι το οποίο ουσιαστικά εξυπηρετεί τον δημαγωγό και όχι εσάς.

3. Συμπεριφέρεστε ως πλανήτης που γυρίζει γύρω από ένα άστρο. Μόλις το αναγνωρίσετε αυτό στον εαυτό σας, έχετε κάνει το πρώτο και σημαντικότερο βήμα προς την "απελευθέρωση".

4. Σε ορισμένες περιπτώσεις παραμένετε δίπλα στον δημαγωγό, ακόμη και όταν έχετε αναγνωρίσει ότι εκείνος εκμεταλλεύεται την προσοχή / ενέργεια / παρουσία / εργασία σας και παρόλο που αυτή η κατάσταση σας δυσαρεστεί.

 

Το ποιος γίνεται καλός δημαγωγός και ποιος όχι, είναι θέμα Ατομικού Σχεδιασμού. (Αντίστοιχα, το ποιος είναι το πιο εύκολο ή δύσκολο υποψήφιο "θύμα" είναι επίσης θέμα σχεδιασμού και εδώ τίθεται πλέον το θέμα της αυτογνωσίας). Αν μελετήστε το Human Design System - πρόκειται για το πιο εύστοχο και ακριβές σύστημα ερμηνείας των δομών του matrix - θα αρχίσετε να διακρίνετε συγκεκριμένα μοτίβα που επαναλαμβάνονται σε ανθρώπους οι οποίοι λειτουργούν ως δημαγωγοί ή εκδηλώνουν τέτοιες τάσεις. Οι περισσότεροι φυσικά το κάνουν ασυνείδητα αλλά υπάρχουν και κάποιοι συνειδητοί που λυμαίνονται όλους τους χώρους της κοινωνικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τους συναντήσουμε οπουδήποτε, από την πολιτική σκηνή μέχρι το στενό οικογενειακό μας περιβάλλον. Γνωρίζουν τη δύναμη τους αλλά αγνοούν ότι είναι ο Σχεδιασμός τους που ευθύνεται για το ταλέντο στην δημαγωγία και όχι τόσο η "εξυπνάδα" τους. Γι αυτό πολλές φορές την πατάνε λόγω της μεγάλης τους (κρυφής) αλαζονείας. Οι συνειδητοί δημαγωγοί δε που είναι σε θέση να ελέγξουν αυτή την αλαζονεία, είναι και οι πλέον "πετυχημένοι" και θέλει μεγάλη παρατηρητικότητα για να τους διακρίνει κανείς.

Όμως ο παλιός κόσμος τελειώνει και μαζί του ήρθε η ώρα να τελειώσουν πολλές παθογένειες που κουβαλά μαζί του. Δεν νοείται ο νέος άνθρωπος να ακολουθεί παλιά πρότυπα. Οφείλει να τα αναγνωρίσει και να τα ξεπεράσει ώστε να εκδηλώσει την καλύτερη δυνατή πλευρά του Εαυτού του. Μόνο έτσι θα τα καταφέρει να "αναμετρηθεί" με το άγνωστο και όλα τα θαυμαστά -καλά και κακά- που αυτό φέρνει μαζί του.

roger waters


Μαίρη Μπρούσου ©