ORTESSIA

ORTESSIA

Who's Online

Έχουμε 8 επισκέπτες online

Στατιστικά

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 1076591

Facebook button

Τεχνικές Έρευνας
Ταξιδευτές Χρωμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Τεχνικές Έρευνας
Συντάχθηκε απο τον/την Ονειρόκοσμος   
Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014 20:48

 

Facebook button

Ο Ταξιδευτής Χρωμάτων είναι αυτός που με ονειρική διάθεση μπαίνει μέσα σε μια εικόνα, ένα πίνακα ή μια μουσική, έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους των εκεί κόσμων, αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο, βιώνει ψυχικές εμπειρίες και ανακαλύπτει πτυχές του εαυτού. Όλα τα στοιχεία αυτά που συνθέτουν κόσμους πρόκλησης, αυτό-ανακάλυψης και εξέλιξης. Τα χρώματα, η γεωμετρία, οι "μυρωδιές" και οι μουσικές αισθήσεις που αποπνέουν, όπως και η θεματολογία τους, αποτελούν τους αναγκαίους "οδοδείκτες" προκειμένου να συντονιστεί κάποιος με το έργο και να κάνει το ταξίδι αυτό Μαγική Πράξη. Πάνω σε αυτό, κάποια έργα μπορούν να μαγνητίζουν και να προδιαθέτουν περισσότερο λόγω αρχετυπικών εικόνων αλλά και υποκειμενικών στοιχείων ψυχοσύνθεσης με τα οποία συντονίζεται κάποιος πιο εύκολα. Ο Ταξιδευτής Χρωμάτων είναι αυτός που βολτάρει με τη δική του φαντασία, βλέποντας έναν πίνακα, μια εικόνα, ακόμα και έναν ήχο ως ερέθισμα-πύλη προκειμένου να μπει μέσα σε αυτό και να αλληλεπιδράσει με έναν άλλο κόσμο. Και, ίσως, κάπου ή με κάποιο τρόπο, οι δρόμοι κάποιων ταξιδευτών διασταυρώνονται.


Περισσότερα...
 
H ματιά του ερευνητή Vol.3 PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Τεχνικές Έρευνας
Συντάχθηκε απο τον/την Λέσχη ORTESSIA   
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 14:59

 

Βασικές Τεχνικές Ελέγχου της Πληροφορίας (μέρος 3ο)

Το παρόν άρθρο αποτελεί συνέχεια του 1ου & 2ου μέρους τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://www.onirocosmos.gr/index.php/prototypi-erevna/texnikes-erevnas/232-i-matia-tou-erevniti

http://www.onirocosmos.gr/prototypi-erevna/texnikes-erevnas/241-i-matia-tou-erevniti-vol2.html


10. Η «χαμένη» πληροφορία

Πολλές αξιόλογες, εν δυνάμει χρήσιμες πληροφορίες, συχνά διαγράφουν φθίνουσα πορεία απλά και μόνο γιατί δεν βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος να τις διαδώσει την κατάλληλη στιγμή. Έτσι, μπορεί να βρεθεί κάτι αληθινά χρήσιμο στο δρόμο σας που, με το πρώτο άκουσμα, ίσως και να μη το θεωρήσετε σημαντικό. Αν, λοιπόν, έχετε αμφιβολίες για συγκεκριμένες πληροφορίες, δεν έχετε παρά να τις καταγράψετε και όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου γι αυτές, θα σας αποδείξουν την πιθανή αξία τους.

Επίσης, η καταγραφή είναι ένα καλό εργαλείο για όσους τείνουν να συνθέτουν puzzles πληροφοριών, με σκοπό να ανακαλύψουν την ευρύτερη εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση, απλά θυμίζουμε ότι η Μεγάλη Εικόνα συνθέτεται σε περισσότερες από τρεις διαστάσεις, οπότε δεν αρκεί η απλή συλλογή πληροφοριών για να έχεις ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Κοινώς, πρέπει να διαθέτει κανείς εν-όραση για να συμπληρώσει σωστά το puzzle. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που οι μονοδιάστατοι συλλέκτες πληροφοριών καταλήγουν σε μάλλον κωμικά συμπεράσματα, τα οποία περιγράφουν μία εντελώς παραμορφωμένη τελική εικόνα. Αν μέσα σε όλο αυτό συνυπολογίσουμε και το προσωπικό φίλτρο του καθενός, καταλαβαίνετε τι γίνεται!

 

Περισσότερα...
 
H ματιά του ερευνητή Vol.2 PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Τεχνικές Έρευνας
Συντάχθηκε απο τον/την Λέσχη ORTESSIA   
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 14:42

Το παρόν άρθρο αποτελεί συνέχεια του πρώτου μέρους με τίτλο «Βάλτε Λίγο Μυστήριο στη Ζωή σας», το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

http://www.onirocosmos.gr/index.php/prototypi-erevna/texnikes-erevnas/232-i-matia-tou-erevniti

 

Εισαγωγή


Η αλήθεια είναι, ότι όταν δημοσιεύσαμε το πρώτο μέρος αυτού του άρθρου, δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα ακολουθούσαν! Φαίνεται ότι ο κόσμος, είναι πλέον αρκετά έτοιμος να δεχθεί και, αναπόφευκτα, να αναπαραγάγει κάποιες ιδιαίτερα αιρετικές ιδέες σε σχέση με αυτές που επικρατούσαν μέχρι τώρα στο χώρο της αναζήτησης. Φυσικά αυτό δεν είναι τυχαία συγκυρία, αλλά περισσότερο μας δείχνει ότι είναι αδύνατο να κρυφτείς σε δύσκολους καιρούς, καθώς η ανάγκη για ειλικρίνεια και τιμιότητα γίνεται σχεδόν επιτακτική! Όχι πολύ μακριά στο μέλλον, ο χώρος της αναζήτησης θα έχει αφήσει για τα καλά πίσω του τον παλιό του εαυτό και θα έχει αγκαλιάσει αυτό που σήμερα μοιάζει αυθάδικα διαφορετικό.

Πολυφορεμένοι μανδύες που λιώνουν και σχίζονται, ξέθωρα χρυσά στολίδια, κουκούλες που πέφτουν απαλά στην πλάτη καθώς η Ομορφιά και η Ασχήμια είναι έτοιμες να δεχθούν τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου στα χλωμά τους προσωπεία.

 

Περισσότερα...
 
H ματιά του ερευνητή Vol.1 PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Τεχνικές Έρευνας
Συντάχθηκε απο τον/την Λέσχη ORTESSIA   
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 11:19

 

Βάλτε Λίγο Μυστήριο στη Ζωή σας

… και όταν λέμε «λίγο», το εννοούμε κυριολεκτικά!

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε συνεργατικά από τα μέλη της Λέσχης ORTESSIA και ενδεχομένως να αποτελέσει το πρώτο από μία σειρά σχετικών άρθρων. Αρχικά, απλά πείτε ότι θελήσαμε να επικοινωνήσουμε ορισμένες παρατηρήσεις μας με άλλους ερευνητές του Χώρου της Αναζήτησης, νέους ή και παλιούς. Πραγματικά δεν έχει σημασία σε ποιο «επίπεδο» κατατάσσετε τον εαυτό σας, μιας και αυτά που θα ειπωθούν, ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Προχωράμε σε μία τέτοια κίνηση, καθαρά για λόγους τακτικής. Μην περιμένετε να σας το αναλύσουμε περισσότερο εδώ. Το κείμενο γράφτηκε γιατί ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου όπου τα πράγματα μπορούν να λέγονται με το όνομα τους -ευτυχώς. Τώρα, το αν αυτό το «όνομα» δυσαρεστήσει ορισμένους, δεν έχουμε παρά να τους υπενθυμίσουμε ότι ο καθένας μας έχει μερίδιο ευθύνης για τα «κύματα» που σηκώνει και ότι είναι -εκ των πραγμάτων- αναγκασμένος, να δέχεται τις συνέπειες των πράξεων του. Το αν θα δεχτεί τις συνέπειες αξιοπρεπώς, αυτό έγκειται καθαρά στην ιδιοσυγκρασία του καθενός.

Και μετά από αυτόν τον μικρό αλλά απαραίτητο πρόλογο, ήρθε η ώρα να περάσουμε στο «ζουμί» της υπόθεσης…

Στον τίτλο αυτού του άρθρου σας παροτρύνουμε να βάλετε «λίγο» μυστήριο στη ζωή σας. Γιατί όμως λίγο και όχι πολύ, όπως λογικά θα περίμενε κανείς να του προτείνει ένας ερευνητής αυτού του χώρου; Δυστυχώς εδώ δεν θα μπορούσαμε να σας το αναλύσουμε επαρκώς χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την πορεία των προσωπικών μας ερευνών. Βλέπετε, όσο και να το θέλουμε να σας αποκαλύψουμε όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε λαμβάνοντας υπόψη μας τους, όχι και τόσο δίκαιους, κανόνες αυτού του μάλλον «βρώμικου» παιχνιδιού. Ας είναι. Το παιχνίδι παραμένει πάντα γοητευτικό!

Περισσότερα...
 
Τεχνικές Έρευνας PDF Εκτύπωση E-mail
Πρωτότυπη έρευνα - Τεχνικές Έρευνας
Συντάχθηκε απο τον/την Ονειρόκοσμος   
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2008 18:12

 

Παρακάτω σας προτείνουμε τις συνηθέστερες μεθόδους έρευνας, προκειμένου να βοηθήσουμε κάθε νέο επίδοξο ερευνητή στο θεάρεστο έργο του. Με τις ευλογίες μας!

 

Επιτόπια Έρευνα:

Η πρώτη κίνηση ενός ερευνητή προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το χώρο ή το αντικείμενο της έρευνας του. (χώρος και αντικείμενο συμπίπτουν πολλές φορές). Ζωντανό πράμα που σπαρταράει...

 

Ίντερνετ-Βιβλιογραφία:

Ανάψτε τους υπολογιστές και προμηθευτείτε βιβλία. Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού, οι δικτυακοί τόποι είναι οι οδοδείκτες και τα βιβλία τα σεντούκια. Μιας και οι παραδοσιακοί ρόλοι όμως καταργούνται, τα δύο τελευταία μπορούν ν’ αντιστραφούν.

 

Ονείρεμα:

Όσα δεν μπορείς να κάνεις στον ξύπνιο σου, τα κάνεις στον ύπνο. Τόσο εφικτό και συνάμα δύσκολο. Χρυσή βίβλος η αξεπέραστη «Τέχνη των Ονείρων» του Καστανέντα.

 

Remote Viewing (Παρατήρηση εξ αποστάσεως):

Το κρυφό σύστημα αντικατασκοπίας μερικών κρατών ανά τον κόσμο. Βασίζεται στην απόσπαση και κατεύθυνση τμήματος της συνείδησης προς συγκεκριμένο στόχο σε κατάσταση πλήρους εγρήγορσης. Μπορείς να πίνεις και καφέ ταυτόχρονα.

 

Περιπατητική τεχνική:

Η λεγόμενη «Τεχνική του Λαβυρίνθου» που πρώτος ο Γ. Μπαλάνος έφερε επίσημα στο προσκήνιο. Αλληλεπίδραση χώρου και ψυχικής διάθεσης υπό μορφή δινών. Ο πλέον μαγικός τρόπος έρευνας.

 

Παραδοσιακοί τρόποι:

Τράπουλες, εκκρεμή, ράβδοι και διάφορα άλλα, στο δρόμο της έρευνας μικρών και μεγάλων υποθέσεων. Από τον εραστή της πικραμένης πεθεράς μέχρι τους εξωγήινους. Η παράδοση καλά κρατεί!

 

Copy-Paste:

Έχει μεγάλες φιλοδοξίες να γίνει μέθοδος έρευνας αλλά ΔΕΝ είναι έρευνα! Δική σου υπογραφή σε ξένα κείμενα είναι απάτη και προσωπικός υποβιβασμός. Ο βραχνάς των απανταχού original ερευνητών.